Αν είσαι κάτοικος Αργυρούπολης...

Σύμφωνα  με όσα, μεταξύ άλλων γράφει, η ιστοσελίδα www.athensvoice.gr σε αφιέρωμα της στην Αργυρούπολη αν είσαι κάτοικος της.....
Έχεις το προνόμιο να διαλέξεις δύο βιβλία ανάμεσα σε 17.000 τίτλους, τα οποία θα δανειστείς έως και 25 ημέρες από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1976 με μόλις 500 τίτλους. Μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις τα βιβλία εκεί αφού λειτουργεί και ως αναγνωστήριο, ενώ διαθέτει και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πρόσφατα δημιουργήθηκε και το τμήμα «Book me», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, όπου αν είσαι μαθητής μπορείς να βρεις σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο και Λύκειο. (Ρεθύμνης & Δωδεκανήσου 37, 210 9920801)
Θα κάνεις πετάλι με τον Ποδηλατικό Σύλλογο της πόλης, ο οποίος πραγματοποιεί «χαλαρές» διαδρομές τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με σκοπό τη συνεύρεση των μελών αλλά και την παρακίνηση όλο και περισσότερου κόσμου κοντύτερα στην καθημερινή άσκηση. Ο Π.Α.Σ. Αργυρούπολης ανήκει στα αναγνωρισμένα Αθλητικά Σωματεία με πολλές ιδιαιτερότητες και πλεονεκτήματα, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε διεκδικήσεις για ποδήλατο στο μετρό, λεωφορειολωρίδες-ποδηλατολωρίδες κ.λπ. Πρόσφατα, ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα νέο τμήμα, κάθε Σάββατο στις 7.00 μ.μ. με την ονομασία «ΠΑΣ από την αρχή», παρακινώντας αλλά και βοηθώντας τον κόσμο στο πρώτο του βήμα να μεταβεί στον κόσμο του ποδηλάτου.(Μακεδονίας 3, 210 9956062)
Θα παρακολουθήσεις δωρεάν τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Αργυρούπολης- η οποία στο παρελθόν έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες-στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης. (Ολυμπίας 5, 210 9961972)
Θα εργαστείς εθελοντικά για το πολύ δραστήριο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ή ΜΚΙΕ, το οποίο προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς. Δέχεται δωρεές μόνο σε φάρμακα (που δεν έχουν λήξει), βρεφικά γάλατα, εμβόλια και ιατρικά αναλώσιμα. Χρήματα δέχεται μόνο από τους εθελοντές του –οι οποίοι σήμερα ξεπερνούν τους 200– αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του ιατρείου. (εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού, 210 9631950, www.mkiellinikou.org)
Θα μάθεις σωστό κολύμπι από εξειδικευμένους προπονητές και θα γυμναστείς με τα προγράμματα Aqua Aerobic και συγχρονισμένης κολύμβησης στο ολυμπιακών διαστάσεων Δημοτικό Κολυμβητήριο. Θερμαινόμενη πισίνα με απεριόριστη ώρα χρήσης, μεγάλα αποδυτήρια, μικρή μηνιαία συνδρομή. Όριο ηλικίας δεν υπάρχει, ενώ απευθύνεται σε δημότες και μη. (Τριπόλεως 6 & Λεωφ. Κύπρου, 210 9624042)
Θα ανταλλάξεις ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, παιχνίδια, λευκά είδη, σεντόνια και παπλώματα στο Δημοτικό Ανταλλακτήριο Ρούχων & Άλλων Ειδών. Καινούργια ή μεταχειρισμένα που προέρχονται είτε από πολίτες είτε από δωρεές καταστηματαρχών της πόλης. Αν έχεις πραγματική ανάγκη θα παραλάβεις μόνο, αφού βασικό μέλημα του ανταλλακτηρίου παραμένει η διευκόλυνση πολιτών που έχουν ανάγκη αυτά τα είδη.(Τριπόλεως 19, Τρ.-Πεμ. 16.30-18.30)
Αν είσαι μαθητής Λυκείουεθελοντές εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν να σου παραδώσουν δωρεάν ιδιαίτερα ενισχυτικής διδασκαλίας, στα πλαίσια του προγράμματος της πόλης Μαθήματα Αλληλεγύης(1ο Λύκειο Πολεμιστών 14, 210 9925514)