Αποκλειστικό! Αρχίζει η αξιοποίηση στο Ελληνικό! Προσπάθειες να αποτραπεί η παρεμπόδιση της από τους μαθητές.


Προσπάθειες για να αποτραπεί η συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις και τις δράσεις για το Ελληνικό εκδηλώνονται από χθες Τετάρτη από διάφορες πλευρές. Σήμερα η "Ενωμένη Πόλη" των  Κωνσταντάτου-Τσαρπαλή έστειλε το παρακάτω  email σε σχολεία του δήμου μας:
From: "Ενωμένη Πόλη" <enomenipoli@gmail.com>
To: undisclosed-recipients:;
Date: Wed, 5 Mar 2014 17:06:55 +0200
Subject: Φρένο στη "στράτευση" μαθητών ενάντια στην αξιοποίηση του Ελληνικού

Ακολουθεί το ομότιτλο μακροσκελέστατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας vimaonline, του οποίου τα κύρια σημεία αναφέρουν: 

"Φρένο έβαλε η Δ' Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην προσπάθεια εμπλοκής των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο 2/ήμερο εκδηλώσεων και δράσεων που προγραμμάτισαν οι τρεις Δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού. 
Η προσπάθεια που υπήρξε, ιδιαίτερα από το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη και υποψήφιο δήμαρχο με τον ΣΥΡΙΖΑ, να κατεβούν τα σχολεία τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και μαθητικά φόρουμ που η "Κοινή Δράση"οργάνωσε ενάντια στο σχέδιο αξιοποίησης του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου, συνάντησε την άρνηση της Προϊσταμένης της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθιας Εκπαίδευσης κυρίας Μαρία Ιατρίδου, αλλά και της Πρωτοβάθμιας αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο και δεν είχε την άδεια των αρμοδίων οργάνων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας" .
ο έγγραφο της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προς τους διευθυντές των σχολείων

 Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικοί περίπατοι διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία και πλαίσιο, που περιγράφεται στην Υ.Α. 129287/Γ2/ΦΕΚ2769/2-12-11. Με αφορμή επικείμενη διοργάνωση σχολικών περιπάτων στα πλαίσια διεκδίκησης αιτημάτων, σας ενημερώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία
"

"Η πίεση της Κουμουνδούρου προς τον Χρ. Κορτζίδη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Κουμουνδούρου πιέζει τον υποψήφιό της για τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κορτζίδη να συσπειρώσει τους δημότες του δήμου σε εκδηλώσεις κατά της αξιοποίησης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού".
Τρία μικρά σχόλια:
1. Από πότε και πως αντίκειται  στο θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο η επίσκεψη ή η συμμετοχή των σχολείων σε περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και προγράμματα των Δήμων τους; Δηλαδή το  2008 κακκώς τα σχολεία μαςςσυμμετείχαν καθολικά σε δενδροφύτευση και συναυλία σχολικών συγκροτημάτων που διοργάνωσαν στο Αεροδρόμιο οι- τέσσερεις τότε- Δήμοι;  Ποιός και γιατί δικαιούται να καταργεί την κοινωνική  δυναμική, τον μορφωτικό ρόλο και την εσωτερική του ελευθερία του σχολείου;  Απαγορεύεται ότι δεν προβλέπεται ή επιτρέπεται ότι δεν απαγορεύεται;
2.Η "ενωμένη πόλη" των Κωνσταντάτου-Τσαρπαλή γιατί έσπευσε να στείλει με email το δημοσίευμα στα σχολεία; Ανησύχησε μήπως δεν το κάνουν  οι αρμόδιες  διευθύνσεις ή ήθελε να ενημερώσει για την "πίεση της Κουμουνδούρου προς τον Χρ. Κορτζίδη" να "συσπειρώσει τους δημότες του δήμου σε εκδηλώσεις κατά της αξιοποίησης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού";  Σύντομα θα σας υπενθυμίσουμε τι έλεγε το 2010 ο Γ. Κωνσταντάτος για το αεροδρόμιο για να διαπιστώσετε σε ένα ακόμη θέμα την αξία των δεσμεύσεων τους. Ίδια με του Γιώργου που τον στήριξε  το 2010 και του Σαμαρά  που τον στηρίζει τώρα. 
3. Όσο για το vimaonline θα παραθέσουμε ενδεικτικά-υποσχόμαστε να επανέλθουμε-μερικούς τίτλους και σημεία από  δημοσιεύματα του για τον  Κορτζίδη:

-Τον Οχτώβρη του 2013 για τον ΕΟΠΥ:

 Κίνηση ματ του Κωνσταντάτου στον Κορτζίδη

Η άμεση κινητοποίηση των δημοτών από την παράταξη της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ",  κατά της αποχώρησης των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΠΥ από την Αργυρούπολη, έφερε και την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας. 

Στην αυριανή συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος τι θα πει άραγε; Μήπως ότι δεν πρέπει να πιστέψουν τα λεγόμενα του υπουργού και καλού  - κακού να κάνουν και καμιά κινητοποίηση;
Ποιος ξέρει; Κορτζίδης είναι αυτός. Οι συγκεντρώσεις διαρτυρίας είναι το... φόρτε του.

-Το φλεβάρη τη μέρα που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ: 

Ο Χρ. Κορτζίδης εμπόδισε σε δημότισσα την είσοδο στο Ακτινολογικό Αργυρούπολης (λεπτομέρειες δείτε στην ανάρτηση μας:http://ne-a.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7310.html ) 

-Το 2012 όταν οι Δήμοι(ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ) κινητοποιούνταν ενάντια στις περικοπές της κυβέρνησης:

Σε διατεταγμένη υπηρεσία χρεοκοπίας ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Κορτζίδης;
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τους επόμενους μήνες θα είναι η χρεοκοπία δήμων ελεγχόμενων από το κόμμα, όπως αυτός του Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αποδόμηση του κυβερνητικού συνασπισμού, βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους μιας και οι υπηρεσίες των δήμων επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα του δημότη.

Και το λέμε αυτό γιατί: 
Ενώ άλλοι δήμοι διεκδίκησαν και πήραν προγράμματα από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς τους σταθμούς, ο Χρ. Κορτζίδης δεν μπήκε καν στη διαδικασία. 

Υπενθυμίζουμε:  Ο δήμος είχε εντάξει τότε ότι  περίπου 300 παιδιά στο ΕΣΠΑ και πήρε συνολικά 640-όσα δηλαδή επιτρέπει η δυναμικότητα των σταθμών