Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού


Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2014 εκατοντάδες πολίτες από διάφορες περιοχές της Αττικής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού που παραβιάζει καταφανώς και από κάθε άποψη το δημόσιο συμφέρον, διεκδικώντας τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου.
Επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας και μέλη της "Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό", επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, απαιτώντας την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Στην συνέχεια, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους κατοίκους για τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και επέδωσαν το υπόμνημα στα ΜΜΕ.
 
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βαλαβάνη, Θ.Φωτίου, Β.Κατριβάνου, Χ.Καφαντάρη και Δ.Τσουκαλάς, oι υποψήφιοι περιφερειάρχης Αττικής  Ρ.Δούρου και Κ.Διάκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γ.Σακελλαρίδης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, συλλογικοτήτων και των φορέων που εκδιώκονται από το Ελληνικό (ΕΛΚΕΘΕ, ΠΟΛΚΕΟΑ κτλ). Από το δήμο μας εκτός από το δήμαρχο παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Θ. Λιάπης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος   Γ.Ιωαννίδης.
 
ΠΗΓΗ: www.elliniko-argyroupoli.gr